Fago & Theo

Alla inlägg den 29 juli 2009

Av Cinzia - 29 juli 2009 15:20

Rensat på hyllani klädkammaren.

Alltid skönt med en liten hjälpande hund. Fick slängt en hel massa....


här om dagen funderade jag längs min promenad. De här med att äga hund.

Nu är de så att den sista veckan på samma sträcka har jag mött 3 hundar vars ägare har gjrot ungefär samma sak.. Min första tanke va.. Vem tusan är de som håller kurser och lär ut detta- eftersom alla tre gjorde lika dant..

Sedan tänkte jag.. Märker inte ägarna att de inte ger resultat?... varför fortsätter dom? Sedan funderade jag lite till..och tänkte.. ska jag tala om för dom att de dom gör e helt fel? Näää...


Vad gör dom då? Jo medans jag och Fago är på raksträckan med dessa börjar de med att ägaren sätter sig på huk framför sin hund. Tar tag i kinderna på hunden ( för va de verkar vill dom att hunden ska titta på matte- hälst rakt i ögonen ) sedan sitter deo ch pratar med hunden. " se va duktig den andra är, sluta skälla, sluta morra du kan du också.." bla bla bla.. Visst har man hört pappskallarna som går och pratar med sina hundar när de håller på att göra "små" utfall. "- Nej sixten inte göra så,, varför lyssnar du inte. Nu e du inte snäll" och eller när de kallar in och hunden väl kommer drar tag i dom och håller någon slags diskution.. men detta..


sedan här om veckan va jag och tittade på Cross åkning en Slags fox terrier eller liknande och dess husse tränade något vad vet jag inte. Ägaren tyckte i allafall att jag och Fago va perfekt att använda i deras träning utan att fråga mig. På en sträcka av 5 meter han husse lägga ner sin hund på sidan/alt ryg med en s.k Klo hand över halsen... för att sedan när hunden väl rest sig upp rycka som fan för hunden drar.. Jag märkte att han använda oss till att träna på så jag och Fago går i väg bakom en buss och sedan ställer oss vid en av förarna vi känner. Då stannar husse och parkerar sig me dhunden på  huk och lägger ner hunden medans de står uppvänt på oss.. men jisses va sysslar du med tyckte jag och gick bakom bilen..


VEM FAN LÄR UT SÅDANT!? ja de enda programm jag sätt som lägger ner hunden för minsta lilla är ju hundcochen- klon är den Ceasar Milan. För övrigt tycker jag att han är bra- mindre glad för halsbands rycken men allt de andra. Men va fan va detta lixom?


Vad sysslar folk med sina djur. tror dom att de bara kan bli en "mannen som talar med hundar" med sin. förstår dom itne att de ligger en hel del bakom kunskapen.. inte hundcochen de har han jhu sagt själv... Man måste rannsaka sig själv, kunna läsa sin hund, kunna ens ras. De e hemskt att se.

de vinns olika klasser på amatörer helt klart. Jag är en Amatör... men jag vet jhu förbannat mins gräns.. Men dessa som tror sig fixa de ä'r farliga  amatörer.. Många gånger kan sidana handlingar från ägarna förvärra situationen.. Vissa lägen sker inenting alls..


ja jag vet inte.. men jag hade gärna velat fråga va tusan de sysslar med i allafall han på cross banan.. de andra frågan är.. har alla gått en kurs, lär de av varandra, är de tv programm.. Vill de ha tips och råd-- vill de ha info om att de dom gör är helt fel?  Är jag kass som inget säger? Eller borde jag vara tyst..


Ingen aning..


fortsätter äta mina smårstekta kantareller...


Presentation


Fago & Theo

Bloggens Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards