Fago & Theo

Direktlänk till inlägg 27 maj 2012

Kyligt & bakit

Av Cinzia - 27 maj 2012 18:32

 


Idag gjorde jag ett suveränt inköp på Arken Zoo i Femman huset.  Hurtta´s kyltäcke. Fick även möjligheten att testa dessa bak kit.. Ört & Grönsakskakor för hundar.. Lovar att ta ett kort på dessa kaker.. Nu är det 23 grader och jag är inte så jätte sugen på att baka faktiskt.


Jag köpte två tecken men de ena va lite för litet så de kommer senare i veckan eller nästa vecka.


Det är varmt ute och Fago har lärt sig att hantera det, Theo tycker därimot att det är fy pest och äckligt.


Theo´s röntgen resultat har även kommit in på Skk som de flesta inte har missat. HD: A Ed: 0-1

Ja va säger man.. De va inte fy skam men kanske inte det bästa heller. Det finns inga hinder med den 1´an. Vi får testa/söka eller va de heter för tjänstehund, lydnad, rally, viltspår, avel.. Ja jösses.. AVEL!.. sved de till i ögat nu, och börja rycka lite i övre mungipa?

Skk hindrar inte mig att låta Theo gå i avel. Men Sshk gör. Hur ställer jag mig till detta?

Kommer jag förstöra våran tanke med framtiden med vår ras genom att låta Theo para? Kommer jag försvaga den ledmässigt vår ras? Frågan man ska ställa sig själv är. Skulle jag själv kunna tänka mig en valp efter en kombination efter en förälder som har 0-1? Är jag partisk? Eller är jag opartisk?

Ja ni vet ju egentligen inte alls hur jag ställer mig till det hela. Så de får ju tiden utvisa.

Vi tar det för va det är.. Att theo mår bra är ju ändå det bästa av allt.. min Liten fis.


Idag har jag städat lite på mina hundar. Fago är ju i utställningskick.. Ja jösses va förvånad jag blev  ... Men nu e jag en mycket fattig kvinna. Kylvästar, kylplädare och utställningar.. nu blir det doppa handen i vatten och sedan i en skål med salt och suga på fingrarna som mat. . .


Over and out!

 
ANNONS
 
Emelie

Emelie

30 maj 2012 13:45

Egentligen var väl röntgenresultatet glädjande med tanke på Theos hälsa...vilket alltid är det viktigaste. Och när det gäller avel så är det många aspekter som ska klaffa. Och man vet aldrig innan man gör en kombination om styrkorna resp svagheterna ligger där man tror...men man gör ju så gott man kan!
Personligen hade jag ju hoppats på Theo i aveln då jag tycker hans stamtavla ser intressant och frisk ut. För att han har ett underbart bernerlynne och hans exteriör tilltalar mig MYCKET...och den där 1:an på ena sidan känns väldigt förarglig då som du skriver vi här i Svenska sennenhundklubben beslutat att endast helt fria fram får gå i avel...men i verkligheten kan Theo nedärva starkare fram än en helt fri med tanke på hur vi nu börjar gå över till index-tänket...och hur verkligheten verkligen är vet vi inte förrän vi provat....personligen följer jag sshk:s bestämmelser. Men dömer ingen. Kram

http://finarossinas.bloggplatsen.se

Cinzia

30 maj 2012 15:34

"Egentligen va väll röntgenresultatet glädjande med tanke på Theo´s hälsa"


Vad menar du med det? Förstår inte riktigt alls vart de hamnar i detta sammanhang? Theo´s hälsa är de inget fel på inte heller har de varit. Tänker du Ed´1 med hälta så har han heller aldrig visat det eller smärta eller undvikande på något vis. Snarare tvärt om, jag som inte förstått hur tokig han är och borde bromsat honom lite, jag menar hoppa ut från berg 4 meter från berget och ner, kasta sig ut på en annan bergsvägg och rulla ner. Ja listan görs lång.

Jag tror inte man ska följa en klubb blint så, utan man måste använda sig av verktygen runt omkring sig som är till för att hjälpa oss men viktigast av allt kontoret mellan öronen. Vår rasklubb släpper igenom saker som för mig är helt vansinne. I min värld tar jag hellre en hund som kommer från en frisk kull, inga njur eller hudsjukdomar, inte heller hundar som kämpat halva sitt liv med andra sjukdomar. Om en tik eller hane kommer från en kull som är friska, lång livsålder osv, ja listen görs lång väljer jag hellre en hund med en ed 1 eller C höft än de andra alternativen. Jag köpte Theo på grund av hans friska linjer. Oh jag tycker än i dag jag gjorde ett super bra val.
Kram

 
Marianne

Marianne

30 maj 2012 15:03

Håller med dig om att det varit för varmt för att baka. Jag offrade mig dock och vispade ihop en tårtbotten till mors dag. För här hemma vill alla ha en jordgubbstårta på mors dag och det duger inte att servera köpta tårtbottnar.
Så gott med HD=A men lite synd att det blev ED= 0-1, den där 1an är lite retfull. Men med tanke på avel är den ju inget hinder och tänker man till lite så är ju ED på 20e plats och HD på 4e plats då det gäller berner som söker vettvård. Och HD kommer kanske att hamna ännu längre fram på listan då nu HD=C är tillåtet att använda i avel. Theo är ju en frisk och sund hund och det finns ju uppfödare som kommer att vara intresserade av att låna honom som täckhund även med Ed 0-1.. Idag finns ju importhundar som hyllas högt även om de har Hd och/eller Ed-belastning på flera led bakåt,så det finns en trend till en mer öppen attityd och till mer självtänk i framtiden. Själv är bäste dräng, kram

http://www.ekoxenskennel.se

Cinzia

30 maj 2012 15:39

Idag är de svalt, ändock inte fått tummen ur att testa baka dessa spännande hund kex... Men en dag så, kan ju ta med mig ner till Er så era vovvar får smaka.

Ja 1´an är ju lite retfull men lite kruffs hindrar inte honom från att mår bra och leva sitt aktiva tokiga liv som han har det. Man vill eftersträva perfekta djur, men inget djur är perfekt och har hunden alla andra fördelar men en sketen 1´a ja då får man ju överväga hur man ställer sig till det.

C höfter, ed 1, mentalitet, aggresion, rädsla, nervositet, tandfel, hudsjukdomar, allergier, hjärtfel..... Ja listan görs lång.. vad är ok och vad är inte ok...

Jag ser 3 stycken saker i dessa alternativens om en hund kan leva ett långt och lyckligt liv med...

 
Ingen bild

Linda

30 maj 2012 15:42

Hakade upp mig lite på THEOS HÄLSA som du skriver Emelie, vad menar du med det egentligen??? Har du träffat denna underbara gosse som bara sprudlar av glädje och energi, jag har aldrig i mitt liv sett en hund som är så lycklig och som verkligen visar sin lycka så som lilla Theo!!!! Har du sett med vilken smidighet han rör sig i både ringen och över stock å sten i skogen???? Hur arbetsvillig han är trots värmen??? Så jag bara undrar vad det är för FEL på hans HÄLSA som du skriver, jag träffar honom personligen minst 2 gånger per månad och kan tala om att han är frisk som en nötkärna!!!! TACK för ordet!!!

 
Emelie

Emelie

30 maj 2012 17:45

Verkar som jag behöver förklara vad jag menar. Jag menar att en hund som hoppar och far och inte visar några som helst problem kan röntgas med grövre belastningar som tex 2 fram vid året! Theo hoppar och far och mår bra nu, det vet jag, men om han haft grövre belastning än 1 fram så hade jag varit mer orolig för hans framtida hälsa när det gäller armbågarna. Samma bak...får en berner en C-höft vid röntgen oroar jag mig inte, men klart att jag undrar hur en D-höft kommer hålla även om hunden i fråga inte visat tillstymmelse till problem de första två levnadsåren.
När det gäller avel så håller jag med om att jag är mer rädd för cancer och njurar än lindriga ledfel...det är en svår balansgång och därför tycker jag inte man ska döma hur man gör sina avvägningar. Och givetvis ska man använda sina grå...att följa regler utan att tänka verkar bara dumt.
Och så vill jag förklara att det endast var ledhälsan fram jag menade och att en 1:a på ena sidan fram INTE är oroande hälsomässigt. Och ja jag har träffat Theo och han verkar verkligen som jag också skrev i min kommentar vara en frisk och sund hund på alla vis...jag skriver väl inte att det är något fel på hans hälsa...tvärtom!
Känns som min kommentar missförstods...kanske gör denna det också...men jag försöker förklara eftersom framförallt Linda verkar vilja få en förklaring vad jag menar med Theos hälsa.

http://finarossinas.bloggplatsen.se

Cinzia

30 maj 2012 18:33

Vi blev nog "alla" lite fundersamma på de du skrev.. men nu förstår vi =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cinzia - 23 november 2014 16:51

sitter och tittar på gamla filmer från i sommar.. Jag ler varje gång jag ser detta.. VIlken underbar upplevelse att få springa och stå där med en av sina bästa vänner i ringen.. Glädjen när jag ser detta går knappt att beskriva. Trots värmen spr...

Av Cinzia - 16 april 2014 12:53

En sväng på klubben med Pojkarna. Basar upp dom med varsin skål vatten och inträder rallybanan somm in vän Lena byggt upp. Jag har haft en paus. Tröttnat på rallyn men täntke se om jag kunde väcka lusten igen.   Fago får starta. Slappt tar jag...

Av Cinzia - 8 december 2013 14:05

Rätt mycket och jag har inte bloggat. Så varning för LÅNGT blogg inlägg... Mycket av tiden har gått till till träning inför Cert provet i patrullhund.   Spår upptag. Sitta 5 minuter och vänta.   Spår i medvind på fält. Theo har nosen t...

Av Cinzia - 26 september 2013 09:56

https://www.facebook.com/Bozita.se/app_172163342907991?sk=app_172163342907991&app_data=1554   klicka eller kopiera länken ovan.. man klickar sedan på det svarta hjärtat för att rösta.. snälla :D ...

Av Cinzia - 24 september 2013 00:27

vi fick en dag av Malin Bäcklund hundbefäl en rolig bana både på utsidan och insidan i ett hus. Lite filmar från olika av dessa momenten.. Theo lyfts över...   Theo och jag ska krypa ihop?... theo åker ett litet fordon?   ...

Presentation


Fago & Theo

Bloggens Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se